Kako na telefonu urejati slike

Kako na telefonu urejati slike

Preveri kako na telefonu urejati slike

Če te zanima kako na telefonu urejati slike, potem pričnimo povsem na začetku. Seveda se je potrebno potruditi, da je že zajem slike dovolj kakovosten za nadaljnjo obdelavo. K sreči so danes v naših žepih tako napredni pametni telefoni, da znajo to postoriti že popolnoma sami. Torej, sliko imamo shranjeno, kaj pa sedaj? Že v sami aplikaciji fotoaparata imamo na voljo kar nekaj orodij za obdelavo, ki lahko našo sliko še močno popravijo.

Tako denimo lahko sliko posvetlimo ali potemnimo, oziroma izberemo kak filter. K sreči ni potrebno vsakega posebej shranjevati ampak si lahko razliko ogledamo že kar sproti. Vprašanje kako na telefonu urejati slike pa se ne tiče zgolj tega dela urejanja, pač pa je med vami morda tudi kak bolj zahteven uporabnik.

V ta namen bi vam priporočili uporabo aplikacije za urejanje slik po imenu PicsArt. Gre za aplikacijo, ki zna zares veliko. Poleg prej omenjenih filtrov dodajmo, da jih boste tu našli še nekaj deset več.

Kako na telefonu urejati slike s PicsArt?

Omenili smo, da boste imeli v omenjeni aplikaciji na voljo ogromno filtrov, poleg tega pa tudi orodja s katerimi boste sliki dodali okvirček po svoji želji, morda kakšen efekt zvezdice, ali pa dodali kar enega izmed emojijev in drugih slikovnih dodatkov ki so na voljo v bogati brezplačni in plačljivi knjižnici. Če vas zanima kako na telefonu urejati slike na način, da bodo kar žarele, potem boste želeli uporabiti funkcijo HDR.

In kako na telefonu urejati slike v HDR? Nekateri pametni telefoni to funkcijo omogočajo že v sami osnovi, oziroma v aplikaciji za zajem fotografij in video posnetkov. Gre za način slikanja pri katerem bo vaša naprava zajela več slik z različnimi kontrasti in močjo svetlobe, nato pa jih združila v eno samo. Je pa potrebno pri tem imeti mirno roko, ali še bolje, stojalo.

HDR slike so izjemno lepe in mejijo na fantazijske. Seveda se vidi da so močno obdelane a dejstvo je da so postale zelo popularne.

Kako na telefonu urejati slike za objavo na socialnih omrežjih?

Ko se vprašamo kako na telefonu urejati slike, se tako sprašujemo največkrat zato, ker bi takšne slike radi objavili na Facebooku ali še raje na Instagramu. Prav slednji je znan kot socialno omrežje na katerem se nahaja nepregledno število zelo lepih fotografij. Te so navadno podprte s kakšnimi filtri, katere pa najdete tudi znotraj same aplikacije. Če za Facebook velja, da je bolje posneti sliko v ležečem stilu, pa je na Instagramu to obratno, in sicer v stoječem.

Tako, sedaj veste kako na telefonu urejati slike in tudi kako jih zajeti, da so pripravljene na objavo na posameznih socialnih omrežjih. Še vedno pa je najbolj pomembno, da so slike všeč vam in ne zgolj vašim prijateljem.

Slike so spomini, ki nas navdušujejo še dolga leta zatem ko so bile posnete, zato si zapomnimo, da bistvo ni v obdelavi fotografij, pač pa v trenutku ko smo jih zajeli. Ta bo za vedno ostal del nas.

Tagovi:

Više članaka