Kakšen računalnik izbrati

Kakšen računalnik izbrati

Se sprašujete kakšen računalnik izbrati?

Če vas zanima kakšen računalnik izbrati, potem se morate najprej vprašati za kaj ga boste potrebovali. Če potrebujete hišni računalnik, na katerem se bodo menjavali člani celotne družine, potem bo potrebno razmisliti o dovolj zmogljivem računalniku, ki bo zmogel poganjati kakšne filme in pa ustreči določenim zahtevam po grafiki, ko bodo otroci želeli igrati igre. Če boste računalnik uporabljali samo za svoje delo, pa pomislite kakšna orodja in aplikacije boste uporabljali, ter kakšno strojno opremo za to potrebujete.

Prav tako boste morali razmisliti o velikosti zaslona. Če še vedno ne veste kakšen računalnik izbrati, si zamislite vse potencialne situacije, ko ga boste potrebovali. Ne želite si namreč kupiti računalnika, ki potem ne bo zmogel opraviti svojega dela.

Že res, da je cena pomembna, a pri nakupu računalniške opreme vendarle ne smete gledati zgolj na to. V nasprotnem primeru vam bo žal že takoj, ko si boste želeli ogledati kakšen film, ali pa odigrati kakšno priljubljeno igro.

Kakšen računalnik izbrati namizni ali prenosni?

Ko se vprašamo kakšen računalnik izbrati, je seveda ena od dilem tudi ali izbrati namiznega ali prenosnega. To v resnici sploh ne bi smela biti dilema, a ljudje imamo različne želje in potrebe. Če boste računalnik uporabljali zgolj vi, bo odločitev nekoliko lažja. V primeru, da si ga boste delili, pa lahko kaj hitro pride do težav.

Zamislite si scenarij, ko vaš otrok potrebuje računalnik za šolo, namizni pa stoji v kuhinji ali sobi, kjer se nahajajo še ostali člani družine. Delo v takšnih razmerah je nemogoče, zato je lažje odnesti prenosnik v svojo sobo in tam nadaljevati z delom. Ko tuhtamo kakšen računalnik izbrati, je potrebno pomisliti na marsikaj.

Imate brezžično internetno povezavo? Ljudje včasih kupijo namizni računalnik, ker bodo imeli spletni kabel na voljo samo na določenem mestu. Če imate doma brezžični internet pa je povsem vseeno, če kupite prenosni računalnik, saj imajo dandanes že vsi vgrajen WiFi sprejemnik.

Kakšen računalnik izbrati da bo poceni?

Ena največjih napak pri nakupu računalnika je, da se pretirano oziramo na ceno. Ne glede na to, da bomo kupili nekoliko cenejšo računalniško opremo, pa se nam lahko to še kako hitro maščuje. Vprašajmo se raje kakšen računalnik izbrati, da bo služil svojemu namenu. V resnici je povsem vseeno, če kupimo tabličnega v kolikor nam nudi vse tisto kar potrebujemo.

Najboljši nasvet pa bi bil (če imate seveda to možnost), da kupite tako namiznega, kot tudi prenosnik. Tako boste zadovoljili potrebam cele družine in nikoli ne boste v situaciji, ko ne bi mogli do njega. Odgovor na vprašanje kakšen računalnik izbrati je lahko en ali drugi, v obeh primerih pa pravilen.

Bistveno je, da prej povprašate prodajalca na prodajnem mestu, ali ima dovolj strojne moči za tisto kar rabite, ali bo uspel predelati kakšno zahtevno igro, ki jo želi igrati vaš otrok in ali bo slika priljubljenega filma čista kot mora biti.

Tagovi:

Više članaka