Komunikacija med partnerjema

Komunikacija med partnerjema

Komunikacija med partnerjema je pomembna

Komunikacija med partnerjema je pomemben del vsakega partnerskega odnosa. Prav dobra komunikacija prinaša mir v sam partnerski odnos in ga naredi močnejšega. Partnerja, ki se odkrito pogovarjata o vseh rečeh, si bolj zaupata in sta ves čas seznanjena z vsem kar morata vedeti. Sploh ni nepomembno, ali se kdo izmed partnerjev počuti slabo glede kakšne malenkosti, kajti malenkost sčasoma preraste v kaj večjega.

Ko nastopi kakšen “mrk” je komunikacija med partnerjema tista, ki lahko dokaj hitro reši nerodno situacijo. Že odkrit pogovor o nastali težavi, bo naredil veliko dobrega. A naj ta pogovor ne bo zgolj blaženje nečesa kar se je zgodilo. S pogovorom skušajte preprečiti, da bi do tega sploh prišlo.

Prav v tem tiči ključ do zdravega partnerskega odnosa v katerem se partnerja spoštujeta, ljubita in se podpirata ne glede na razlike in morebitna nestrinjanja. Ljudje se nikoli ne bomo v vsem strinjali, pomembno pa je, da znamo sprejeti kakšen kompromis.

Ko komunikacija med partnerjema zastane

Ko komunikacija med partnerjema ugasne, oziroma se spremeni do te mere, da se ne pogovarjata več o ničemer, so na obzorju velike težave. Eden ali drugi bosta izbruhnila v najbolj neprimernem trenutku in vnel se bo prepir. Morda zgolj zato, ker se mu zdi krivično vsak dan odnašati smeti, ali pa hoditi v trgovino, ko bi to lahko storil tudi drugi.

Najslabša kombinacija je, da žena kuha, pospravlja, hodi v trgovino, po otroka in podobno, mož pa pride iz službe in se zavali na kavč. Pa da ne bo pomote, velja tudi obratno in v drugačnih situacijah. Komunikacija med partnerjema ni nekaj kar pride samo po sebi, pač pa je potrebno na njej delati.

Za kvalitetno komunikacijo sta potrebna dva udeleženca in če enemu od obeh nekaj ni prav, ne bosta prišla daleč. Skušajta približati svoja stališča, a se ne predajajta vnaprej. Še vedno imata oba pravico razmišljati po svoje, hkrati pa morata misliti tudi na družino.

Komunikacija med partnerjema na preizkušnji

Ko je komunikacija med partnerjema na preizkušnji, se najpogumnejši odločijo težave reševati pri zakonskem svetovalcu. Prav to je oseba, ki nemalokrat razjasni zakaj med dvema pogovor nikakor ne steče in zakaj se vedno nekomu zdi, da je prikrajšan. Tisti ki so pošteni do sebe in drugih, bodo v besedah svetovalca ali svetovalke znali prepoznati in sprejeti tudi kritiko.

Komunikacija med partnerjema rešuje razmerja. Ničkoliko parov je na ta način že rešilo svoje težave. Če pa so razlike enostavno prevelike, je včasih pač bolje iti vsak svojo pot. A do tja je še daleč in vedno je potrebno v reševanje razmerja vložiti vsak svoj atom moči in volje. Še posebej, če so posredi tudi otroci, ki so najbolj nedolžna bitja na tem svetu.

Ko boste naslednjič opazili, da je komunikacija med vama nekoliko zastala ali pa postala negativna, skušajte zadevo razbiti s kakšno spremembo. Pojdita kam na sprehod, ali večerjo, bodita romantična in se spomnita lepih starih časov.

Tagovi:

Više članaka