Ljubezenske težave

Ljubezenske težave

Zakaj nastanejo ljubezenske težave?

Ljubezenske težave so nekaj povsem običajnega tako med zaljubljenimi pari, kot tudi med samskimi ljudmi. Tako je, tudi samski čutijo ljubezen, oziroma so naklonjeni neki osebi, ki pa jim ljubezni morda ne vrača. Takrat lahko govorimo o tem, da so nastopile ljubezenske težave. Pri parih pa je to še nekoliko bolj komplicirano.

Par, ki deli ljubezen in čustva, ki sodijo poleg, v nekem trenutku občuti tudi grenko plat ljubezni. Seveda pa to še ne pomeni, da je ljubezni konec, pač pa le zavedanje, da vse ne gre vedno tako kot si človek zaželi. Pride do spoznanja, da so v življenju potrebni kompromisi in da ne moremo biti ves čas zgolj brezmejno srečni.

Pa nič narobe s tem, vse dokler se znata oba partnerja temu primerno odzvati. Gre za izzive, ki jih morata premagati skupaj in se veseliti nadaljevanja svoje skupne zgodbe. Z vsako preskočeno oviro razmerje postane trdnejše in zaupanje drug v drugega močnejše.

Ljubezenske težave mladostnikov

Tudi mladostniki ljubijo in prav tiste prve mladostniške ljubezni so najbolj goreče, pa tudi najbolj boleče. Se še spomnite svoje prve ljubezenske težave? Morda potem, ko ste med počitnicami spoznali simpatijo za katero se vam je zdelo, da vam pomeni vse na svetu in je bila poslana pred vas s strani usode. Pomanjkanje izkušenj na koncu takšno zadevo močno zagreni, saj je težko pričakovati, da bo prva tudi zadnja.

Če imate mladostnika doma, morate biti še posebej pozorni na njegove ljubezenske težave. Navadno otroci s svojimi starši o tem ne razpravljajo, čeprav jih morda v nekem trenutku objame žalost in obup, kar pa lahko vodi tudi do neželenih posledic. Prav zato je pomembno, da so starši ves čas na preži in opazijo morebitno spremembno v vedenju.

Prepoznavanje znakov, ko se mladostniki znajdejo v težavah glede ljubezni in čustev, ki jih šele spoznavajo, je zares pomemben del starševstva. Le tako jim lahko stojimo ob strani in jim svetujemo iz lastnih izkušenj, ter vodimo naprej po njihovi poti.

Ko ljubezenske težave niso zgolj muha enodnevnica

Ko enkrat ljubezenske težave prerastejo neke okvirje za katere se zdi, da so še rešljivi, pa je potrebno pogledati tudi prodi drugim opcijam. Vztrajati v zvezi zato, ker smo z nekom že nekaj časa ni pravi razlog. Par v težavah mora sesti za skupno mizo, se odkrito pogovoriti in preveriti, ter realno priznati ali je skupna pot za njiju še vedno prava odločitev.

Če so ljubezenske težave na koncu prepoznane kot prevelika ovira za nadaljevanje skupne zgodbe, je čas za slovo. Na lep način seveda in čim bolj prijateljski. Človek pa še vedno ne ve kaj mu prinese prihodnost, zato je morda dobro pustiti vsaj nekoliko priprta vrata.

Če že dlje ne čutita več tiste usodne povezanosti in se vama zdi, da se prepirata za vsako malenkost, ter drug pri drugem iščeta le še napake, bo to verjetno najboljša pot. Pa magari zgolj za nekaj časa, mogoče pa le ugotovita, da drug brez drugega ne moreta.

Tagovi:

Više članaka