Na kakšen kredit lahko računate?

Na kakšen kredit lahko računate?

Kako uporabiti kreditni kalkulator?

Izračun kreditne sposobnosti pred najemom kakršnega koli posojila je bistvenega pomena za vse, ki si želijo izposoditi denar pri posojilodajalcih, ne glede na to ali gre za banko ali posojilnico. Pri tem lahko uporabite tudi kreditni kalkulator, če ga ima določena banka seveda na voljo na svoji spletni strani. Kreditni kalkulator namreč izračuna vaš kredit na podlagi le nekaj vpisanih podatkov kot na primer; znesek kredita in število obrokov. Zelo uporabno pri storitvah kot so hitri krediti.

Ne le, da izračun omogoča vpogled v to, koliko denarja je treba vrniti vsak mesec, temveč omogoča tudi posojilojemalcem, da pred podpisom pogodbe s posojilodajalci natančno vedo, v kaj se spuščajo. Poleg tega pripomore k temu, da se ljudje ne bi ujeli v dolžniške pasti, saj bodo pri poskusu hkratnega odplačevanja več posojil pretirano obremenili svoja sredstva in precenili zmožnosti odplačevanja. Če torej nameravate v kratkem najeti posojilo, ne pozabite na zgornje nasvete in najprej izračunajte svoj kredit!

Kakšen kreditni kalkulator uporabiti

Na spletu lahko najdete kreditni kalkulator po svoji meri, a tudi takšnega, ki morda ne bo natančno izračunal vsega kar potrebujete, preden se odločite za najem določenega kredita. Kaj to sploh pomeni in kakšne podatke naj vam predstavi kreditni kalkulator? Nekateri posojilodajalci radi svoje provizije zavijejo v vato in vam servirajo podatke, ki so vam všeč, čeprav se v ozadju skriva še marsikaj. Morda tudi kakšne drobne pasti, ki vam na koncu prav nič ne bodo všeč.

Kalkulator naj vam izračuna in prikaže vsaj 3 osnovne informacije. Znesek kredita, višino obroka in vse zajete stroške ter obresti. Le tako boste namreč lahko povsem prepričani, da pred vami stoji ponudba, ki se jo splača zgrabiti z obema rokama. Ponudnikov in ponudb je več kot dovolj, zato se nikoli ne zaženite za prvo. Splet imamo ves čas na dosegu rok, zato izgovorov, da nismo vedeli, ne sme biti. Prav tako se pozanimajte na svoji banki.

Spletno bančništvo in kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator boste navadno našli na spletnih straneh posameznih bank in posojilnic. V veliki večini so sila preprosti za uporabo in pri tem ne boste potrebovali praktično nobenega posebnega znanja. Vanje je treba zgolj vpisati nekaj zahtevanih podatkov in že lahko preverite izračun. Pomembno je tudi, da se uporabniki storitev spletnega bančništva zavedajo morebitnih prevar, ki jih lahko spravijo v težave, če niso dovolj previdni. Naokrog vas lahko prinese tudi »prirejen« kreditni kalkulator.

Med najpogostejšimi poskusi prevar so sicer; lažna e-poštna sporočila in sporočila spletne pošte, ki pod lažno pretvezo zahtevajo osebne podatke, kot so gesla in številke kreditnih kartic. Te je treba vedno takoj prijaviti, da lahko ustrezni organi ukrepajo in ne pride do večje škode. Poleg tega naj se uporabniki nikoli ne odzovejo neposredno na zahteve po elektronski pošti, v katerih jih prosijo za bančne podatke. Namesto tega naj se obrnejo neposredno na svojo banko prek preverjene telefonske številke.

Tagovi:

Više članaka