So v Bosni res piramide?

So v Bosni res piramide?

Ali so v Bosni res piramide?

Morda se že slišali, da v bivši skupni republiki Bosni in Hercegovini že nekaj let potekajo arheološka izkopavanja pri katerih (trdijo), da so odkrili ogromno piramido, ozirom več njih. Ob takšnem poročanju se človek seveda vpraša ali so v Bosni res piramide. Glede na doslej videno in predstavljeno pa to ni več tako nemogoče kot je morda slišati.

Na odgovor na to ali so v Bosni res piramide, bomo morali verjetno še malce počakati, a dosedanji rezultati izkopavanj so enostavno izjemni. Izkopavanja vodi arheolog Semir Osmanagić, katerega trditve o piramidi Sonca v Bosni so zavrnili mnogi raziskovalci. A tako enostavno tudi ni, saj imajo v Bosni tudi kaj pokazati.

V zadnjih letih se je okoli tega odkritja ogromno pisalo in govorilo, potekala so predavanja po celem svetu (tudi v Sloveniji), ki so bila vedno zasedena do zadnjega kotička. Gospod Osmanagić trdi, da so piramido postavili starodavni Iliri pred približno 12. 000 leti.

So v Bosni res piramide ali gre z prevaro?

To, da so v Bosni res piramide številni raziskovalci zavračajo, a obstajajo tudi takšni ugledni raziskovalci, ki so svoj pečat pustili pri odkrivanju piramid v Egiptu in drugje po svetu, ki pravijo, da nekaj vsekakor je na tem. Pri izkopavanju v Bosni so namreč odkrili več tako imenovanih platojev, za katere je jasno, da jih ni oblikovala narava.

Prav tako so doslej izkopali že številne rove v katerih so ugotovili izjemne vrednosti koristnega sevanja, za katerega Osmanagić trdi, da jih je (v teh vrednostih) na svetu precej malo, še močnejše sevanje pa naj bi bilo zaznano v okolici cerkniškega jezera. Torej, so v Bosni res piramide ali ne?

Težko bomo sodniki nečemu tako velikemu in zagonetnemu. A dejstvo je, da so na sledi izjemnega odkritje. Zelo znana turistična točka je postal Park Ravne2, ki se razteza na kar 100. 000m2. Park obiskovalcem nudi krasen sprehod in počitek ter meditacijo na več močnih energetskih točkah.

Kdo bo povedal ali so v Bosni res piramide?

Seveda se po vsem tem sprašujemo kdo je tisti, ki bo lahko potrdil da so v Bosni res piramide. Zagotovo se lahko opremo na določene raziskovalce, ki so to že potrdili, kot moramo ohraniti tudi nekaj skepse zaradi nepriznavanja drugih uglednih raziskovalcev in arheologov.

Resnica je morda nekje vmes, morda pa je celo bolj misteriozna in presenetljiva kot si danes to dovolimo predstavljati. A bodimo pošteni, ljudje še zdaleč ne vemo prav dosti o naravi, vesolju, nastanku vsega in s tem tudi življenja. še več, slabo poznamo celo naš planet, še posebej morske globine in priznavamo, da je tam zunaj še nešteto neodkritih živalskih vrst.

Ali so v Bosni res piramide ali ne je torej zelo odprto vprašanje, ki bo na svoje odgovore moralo še nekaj časa počakati. Vsekakor pa se turistično atrakcijo splača obiskati, saj ne mislite morda, da 60. 000 in več turistov vsako leto zaman obišče to svetovno znano atrakcijo.

Tagovi:

Više članaka