Top 5 aplikacij za telefon

Top 5 aplikacij za telefon

Oglejmo si top 5 aplikacij za telefon

Seveda pri izbiri top 5 aplikacij za telefon ne gre za kakšen dokončen izbor, zgolj naše mnenje glede na to kako pogosto so uporabljene in kakšne dobrote nam prinašajo. Pa povejmo že takoj na začetku, da smo iz izbora namenoma izpustili tiste najbolj znane kot so Facebook in podobne, saj smo se usmerili bolj na orodja, ki so nam uporabnikom v največjo korist.

Za začetek med top 5 aplikacij za telefon omenimo aplikacijo Dropbox, ki nam omogoča brezplačno shranjevanje datotek, ki so nato na voljo v oblaku. V oblaku, pa pomeni da lahko do njih dostopamo iz različnih naprav, če le poznamo ustrezno uporabniško ime in geslo. Torej, ste zunaj, na mail prejmete pomemben dokument, ki ga morate imeti na razpolago na računalniku, ali v službi še z drugimi uporabniki.

Enostavno boste določili kdo še lahko dostopa do njega in rešili zagato še preden boste končali s kavico. Prostora boste imeli tudi dovolj, v primeru, da ga bo zmanjkalo, pa ga lahko seveda dokupite.

Naših top 5 aplikacij za telefon

V našem izboru za top 5 aplikacij za telefon se na drugem mestu znajde Google translate. Če ste kje na poti in bi radi neko hitro informacijo v jeziku, ki ga ne poznate, enostavno vnesete poizvedbo v svojem jeziku, nakar vam aplikacija pripravi ustrezen prevod v jeziku po želji. In ne le to, namesto vas lahko aplikacija prevod tudi prebere na glas. Na tretje mesto pa smo uvrstili aplikacijo PicsArt. Gre za orodje za obdelavo fotografij na vse mogoče načine.

Tako obdelavo s filtri in različnimi učinki, kot tudi priljubljeno dodajanje teksta z različnimi fonti, obrezavo in drugo. Delo z aplikacijo je tako zelo enostavno, da si vsekakor zasluži svoje mesto med top 5 aplikacij za telefon.

Na četrto mesto bomo uvrstili aplikacijo SPAR. Gre za velikega trgovca, ki tudi na naših tleh omogoča odlično mobilno izkušnjo. V aplikacijo lahko namestimo svojo kartico za popuste in na blagajni pokažemo zgolj zaslon s črtno kodo, poleg tega pa nudi še nakupovalni listek in iskanje ter označevanje izdelkov, posebnih akcij itd.

Še zadnja v top 5 aplikacij za telefon

Na peto mesto za izbor top 5 aplikacij za telefon smo uvrstili aplikacijo Drive. Gre seveda za Googlovo orodje v oblaku, kjer lahko podobno kot je to v primeru Dropboxa, shranjujemo svoje dokumente, slike, video in avdio posnetke. Ima pa Drive veliko prednost v tem, da lahko dokumente tam tudi urejamo. Tako na primer povsem enostavno odpremo Wordov dokument, kaj dopišemo, ali pa napišemo popolnoma nov dokument s tekstovno vsebino, vstavimo slike in podobno.

Prav tako lahko seveda drugim osebam omogočimo dostopanje, ogled ali urejanje teh dokumentov. Tako, to bi bil naš izbor top 5 aplikacij za telefon, kar pa seveda ne pomeni, da jih tam zunaj ni še kopica drugih nadvse uporabnih za vas. Odvisno od tega ali uporabljate napravo z operacijskim sistemom Android ali morda iOS, boste svoje najboljše aplikacije našli na Play Google, ali na App Store.

Navadno je tako, da izdelovalci aplikacij poskrbijo, da se njihova orodja znajdejo na obeh.

Tagovi:

Više članaka