Zakaj ljubezen boli

Zakaj ljubezen boli

Veste zakaj ljubezen boli?

Ljudje smo družabna bitja in narava nam veleva, da si skozi življenje poiščemo ustreznega in privlačnega partnerja, s katerim bomo poskrbeli za naraščaj in za seboj pustili “svežo kri”. Da pa do tega pride, je potrebna tudi ljubezen. Čustvo, ki nas skozi življenje marsikaj nauči. Ampak, zakaj ljubezen boli? Zakaj je včasih potrebno toliko gorja, da nam je na koncu lepo?

Gre za dejstvo, da je ljubezen čustvo od katerega je odvisno praktično vse. Brez ljubezni ne bi bilo veselja in ne bi bilo naraščaja, ki bi naše gene ponesel naprej. Brez ljubezni bi naš rod izumrl in kljub temu da ne vemo natančno zakaj ljubezen boli, se še vedeno slepo zaljubimo v nekoga, ki nas tako močno pritegne, da ne moremo odvrniti pogleda.

Od malega nas učijo, da moramo znati ljubiti, a pravo ljubezen tudi prepoznati in jo kasneje gojiti. Vsekakor precej bolj zapleteno kot je na prvo besedo slišati kajne?

Lepa je že a zakaj ljubezen boli?

Če se še vedno sprašujete zakaj ljubezen boli, potem skupaj poiščimo prave odgovore. Ko nekoga ljubimo dovolj močno, da bi mu dali vse, svoje srce in življenje, seveda močno boli, ko pride trenutek, ko ugotovimo, da občutki niso v popolnosti obojestranski. Ali pa denimo pride do sprememb zaradi katerih se naša razmerja skrhajo.

Ne gre samo za vprašanje zakaj ljubezen boli, pač pa tudi, zakaj smo se ljudje pripravljeni vedno znova zaljubiti. Kaj nas žene na tej poti in zakaj se človek ne vidi kot samostojno bitje, ki bi želelo živeti samo? Seveda obstajajo primeri, ko se nekateri odločijo za na videz samotarsko življenje. Morda umetniki, slikarji, pisatelji in podobno.

A to še ne pomeni, da ne poznajo ljubezni. Njihova ljubezen je umetnost, v večini primerov pa se za njo skriva tudi čisto prava in resnična oseba. Neizpolnjena ljubezen, ki nikoli ni uspela zaživeti v resničnem svetu, zato je pristala na slikarskem platnu ali pa v kakšni srce parajoči knjigi.

Na vprašanje zakaj ljubezen boli je možnih več odgovorov

Če si želimo odgovoriti na vprašanje zakaj ljubezen boli, potem moramo pogledati na to z različnih zornih kotov. Eden je zagotovo tisti, ko nas razočara simpatija, ali pa partner v katerega smo položili vse svoje upe za skupno prihodnost. Drugi pa je lahko tudi ta, da smo razočarani nad svetom in samim seboj, saj smo toliko energije vložili v nekaj kar očitno ne obstaja. A to seveda ne drži. Ljubezen je vedno obstajala in vedno bo!

Ni pa rečeno, da je ljubezen vedno izražena na način kot bi si želeli sami. Da bi razložili zakaj ljubezen boli bi morali napisati še stotine knjig nesrečnih ljubezenskih zgodb, pa morda še vedno ne bi imeli dokončnega odgovora. Prav vsaka zgodba bi se začela in končala drugače. Dejstvo ki ostaja pa je, da je ljubezen nekaj prelepega, čudovitega in neizbežnega, če si je le želimo.

Ljubezen je tudi čustvo, ki jo otrok prejema od svoje matere in očeta. To je ljubezen, ki nikoli ne zbledi in je večna.

Tagovi:

Više članaka

Pomen spolne intime v razmerju

Pomen spolne intime v razmerju

Spolna intimnost igra ključno vlogo v vsakem razmerju, saj omogoča partnerjema, da se povežeta na globlji ravni. Pomen spolne intime v razmerju se izraža skozi različne vidike, vključno z občutkom bli