Zakonske težave

Zakonske težave

Zakaj nastopijo zakonske težave?

Ne glede na začetno stopnjo zaljubljenosti in ne glede na dejstvo, da imata zakonca morda otroka, ter urejeno skupno življenje, slej ko prej nastopijo manjše ali večje zakonske težave. Te niso zgolj posledica varanja enega izmed partnerjev, pač pa gre tudi za popolnoma drugačne zadeve, ko so na primer različna nestrinjanja. Tudi glede na videz nepomembnih reči.

Zakonske težave ne nastanejo naenkrat. Navadno se vse skupaj kuha kar dolgo saj se zakonca zavedata, da je potrebno v zakonu nekoliko tudi potrpeti. A bolje bi bilo povedati na glas in argumentirano že na začetku zakaj se morda v vsem ne strinjata. Odkrit pogovor namreč rešuje veliko nepotrebnih težav.

Ker pa se zakonci velikokrat premalo pogovarjajo in raje sprejemajo kompromise, pride celo do tega, da je potrebno zakonsko svetovanje. Gre za posvet pri tretji osebi, ki je usposobljena za delo s pari v težavah. Velikokrat si takšni pari rešijo zakon in nadaljujejo skupno življenje, a obstajajo seveda tudi primeri, ko ne gre več naprej.

Kako preprečiti zakonske težave?

Ko nastopijo zakonske težave, je nujno da se jih prične reševati takoj. Še bolje bi bilo seveda, če do njih ne bi prišlo ker bi predhodno delali na tem, a kot pravijo “kar je, je” zato je potrebno urno pristopiti k reševanju težav. Najprej s partnerjem sedite za mizo in se odkrito pogovorite. Včasih je res težko, še posebej če so teme delikatne.

Veliko parov se spre zaradi spolnosti. Pri enem to pomeni premalo, pri drugem preveč. A dejstvo je, da pomanjkanje spolnosti vedno napoveduje zakonske težave. Zaupajta si zakaj je do tega prišlo in skušajta razumeti drug drugega ter poiskati ustrezno rešitev.

Razdelita si vloge in naloge. Ni nujno, da vedno kuha isti partner, kot tudi ne, da vedno isti hodi po otroka v vrtec ali šolo, oziroma odnaša smeti. Izmenjujta se pri gospodinjskih opravilih in upoštevajta tudi druge obveznosti, ki jih imata v življenju. Ima morda kdo zahtevnejšo službo, ki mu vzame več časa in moči?

Zakonske težave naj ne vplivajo na vašo družino

Najslabše kar se lahko zgodi je, da vaše zakonske težave vplivajo na otroka in vse ljudi okoli vaju. Probleme rešujta za zaprtimi vrati in nikoli v javnosti ali pred drugimi osebami kot so sorodniki in prijatelji. Najslabše kar lahko storite je, da se ne poslušata in brez razmislega vpijeta drug na drugega. Pri tem bo najbolj trpel otrok, obenem pa tudi vaši sosedje.

Zakonske težave so nekaj česar se ne bi smeli sramovati. Ko jih opazite takoj poiščite strokovno pomoč, še posebej v primeru ko boste opazili, da jih sama nikakor ne moreta rešiti. Ne dovolite niti da bi se v vaše razmerje vpletali ljudje od zunaj. Morda vam vaša družina želi le najbolje, ni pa nujno da imajo vedno prav.

Ne pozabita na razvajanje. Privoščita si kakšen neplaniran izlet, kupita drug drugemo kakšno majhno presenečenje, pojdita skupaj ven na kosilo ali večerjo, oglejta si predstavo, ali pa obiščita koncert. Hitro se bosta vrnila v obdobje svojih zaljubljenih dni.

Tagovi:

Više članaka

Pomen spolne intime v razmerju

Pomen spolne intime v razmerju

Spolna intimnost igra ključno vlogo v vsakem razmerju, saj omogoča partnerjema, da se povežeta na globlji ravni. Pomen spolne intime v razmerju se izraža skozi različne vidike, vključno z občutkom bli