Kako zapraviti manj denarja

Kako zapraviti manj denarja

Vas zanima kako zapraviti manj denarja?

Če bi radi izvedeli kako zapraviti manj denarja, potem prisluhnite našim naslednjim nasvetom. Danes velja, da se ljudje vse bolj posvečamo duhovnosti in osebni rast, a dejstvo, da denar potrebujemo, ostaja. Ker pa nas ga večina ne zasluži prav veliko, se pojavlja vprašanje kako zapraviti manj denarja.

Seveda je to mogoče z določeno racionalizacijo, a po drugi strani se nismo pripravljeni odpovedati prav vsakemu luksuzu, dobri hrani ali kakšnemu potovanju. Tokrat bomo govorili o tem kako prihraniti dovolj, oziroma kako ne zapraviti preveč.

Prihranimo lahko na ogrevanju. To pomeni, da zapravimo manj električne energije ali drugih energentov, a pred tem moramo pomisliti na novo izolacijo, okna in vrata. Na ta način bo cenejše tako ogrevanje, kot tudi hlajenje s klimatsko napravo. Presenečeni bi bili, ko bi izvedeli, da lahko na ta način prihranite dovolj za ene zares lepe počitnice, ali konkreten dopust z družino. Pa gre šele za prvi nasvet, ki ga imamo za vas.

Kako zapraviti manj denarja pri prevozu?

Še ena koristna informacija pri tem kako zapraviti manj denarja, je optimizacija logistike ali prevoza. Slovenci smo narod, ki smo bistveno preveč navezani na svoj osebni avtomobil. Tega si privoščimo tudi v primeru ko to ni smotrno, oziroma nimamo denarja za to. Ker sosed pač ne sme imeti boljšega.

Da bi vam spremenili mnenje o tem, smo pogledali kako zapraviti manj denarja z optimizacijo transporta. V prvi vrsti si omislite vozilo, ki ustreza vašim potrebam. Večje ni vedno boljše pač pa tudi dražje. Če nimate velike družine, si privoščite nekoliko manjši avto, z motorjem, ki bo zagotovil manjšo porabo goriva.

Živite v mestu? Potem avta morda sploh ne potrebujete. Javni prevoz, avtobus, vlak, sta lahko povsem dovolj. Prištejte sem stroške registracije, zavarovanja, servisov, popravil, zimskih in letnih pnevmatik, pa boste hitro vedeli ali ni morda bolje stopiti na vlak ali avtobus. Kakšno nenadejano, nujno vožnjo lahko opravite tudi s taksijem. Prihranek bo ogromen.

Veste kako zapraviti manj denarja ne da bi se omejevali?

Če boste prihranili veliko denarja na področju ogrevanja, transporta in drugje, boste precej lažje šli na nekoliko bolj luksuzen dopust, si s partnerjem privoščili kosilo ali večerjo v restavraciji, ali pa otrokom omogočili več kot bi jim sicer. Se vam že svita kako zapraviti manj denarja?

Na ta način boste še vedno lahko potovali, šli na dopust, kakšen izlet in imeli dovolj financ še za vse ostale nujne stroške. To je pravi recept kako zapraviti manj denarja. Življenje je lahko nepredstavljivo lepo tudi z nekaj manj denarja v žepu.

Po drugi strani pa ga je lahko tam več, če se odpovemo nekaterim, dejansko nepotrebnim rečem v našem življenju. Ali veste da povprečen kadilec v Sloveniji pokadi toliko denarja kolikor bi ga stal leasing za avto, ali pa en letni dopust? Ta podatek žal res drži, a ni še vse izgubljeno. Ko se ga zavemo lahko spremenimo svoj življenjski slog in svoj standard življenja močno popravimo.

Tagovi:

Više članaka