motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

LCHF dieta

LCHF dieta

Kaj je LCHF dieta?

V svetu diet je tako, da je na voljo pravzaprav nešteto različnih diet, med katere pa sodi tudi LCHF dieta. LCHF dejansko pomeni Low Carb High Fat, ali po slovensko, malo ogljikovih ogljikovih hidratov in več maščob. Človek hitro zastriže z ušesi, ko sliši za dieto, ki dejansko priporoča uživanje več maščob, a poglejmo zakaj je temu tako.

LCHF dieta je med uporabniki izjemno dobro sprejeta, ne gre pa prezreti dejstva, da je hkrati precej naporna za telo in v tem pogledu nikakor ni primerna za vsakogar. Pred pričetkom te diete se je dobro posvetovati s svojim zdravnikom, še posebej v kolikor bi imeli kakšne kronične težave, ali težave s krvnim tlakom, oziroma srcem in ožiljem.

Povedati pa je potrebno, da pri prehranjevanju po omenjeni dieti vsekakor ne gre za katerekoli maščobe, pač pa tiste nekoliko bolj zdrave. Dejstvo je, da jih naše telo potrebuje, zato ne čudi, da so rezultati diete tako zelo dobri.

Kaj LCHF dieta prepoveduje?

Če LCHF dieta karkoli prepoveduje, potem so to ogljikovi hidrati. Če se boste želeli prehranjevati po tej dieti boste morali pozabiti na testenine, kruh, riž, sladke pijače in krompir. Seveda tudi sladkor kot takšen ne pride v poštev.

Da bi bila LCHF dieta uspešna, se boste morali strogo držati predpisanega. Če ste bili doslej vajeni kupovati izdelke z manj maščobami kot so to na primer; manj mastno mleko, siri in podobno, se bodo te nakupovalne navade nekoliko spremenile. V poštev bodo prišli ravno polnomastni izdelki, ki bodo vaše telo prepričali, da prične iskati nove vire energije, saj bo ogljikovih hidratov enostavno premalo.

In kaj bo telo takrat storilo? Pričelo se bo “kuriti” na maščobe, kar pa je vsekakor odličen rezultat za nas. Razveselilo vas bo dejstvo, da na rezultate ne boste rabili dolgo čakati. Če ste vajeni, da diete potrebujejo svoj čas, pa boste precej opazne spremembe pri tej dieti opazili že zelo kmalu.

LCHF dieta in jedilnik

Čeprav se zdi, da bo LCHF dieta močno spremenila vaše navade in jedilnik, pa ni nobene skrbi, da ne bi smeli jesti ničesar. Tako boste denimo za zajtrk na krožnik umestili do dve jajci pečeni na kokosovi masti, dodali popečeno slanino, ali pa jajce skuhali, oziroma si pripravili kakšno omleto.

LCHF dieta za kosilo priporoča zeleno solato, ki jo popestrite s popečenimi trakci piščančjega mesa, kak dan so lahko na meniju mesne kroglice, spet drugi pa denimo popečen piščanec z zelenjavo. Tudi mleta govedina pride v poštev, načeloma pa stradali ne boste.

Ker smo že opravili z zajtrkom in kosilom, pa povejmo še nekaj malega o prehrani zvečer. Prav nič narobe ne boste naredili, če boste za večerjo pojedli kar vam je ostalo od kosila prejšnji dan. Kakšen kos piščančjega mesa in zelenjave, ali pa si denimo pripravili lososa na žaru. Pri ribah pridejo v poštev zgolj mastne ribe, enako pa velja tudi za mlečne izdelke.

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Lepi lasje

Lepi lasje

Lepi lasje so načeloma kot lepa koža. Navzven preslikajo naše zdravstveno stanje in pokažejo drugim kako dobro skrbimo zase in za svoje telo. Lepi lasje pa niso pomembni zgolj ženskam, pač pa tudi moš

Alergija na gluten

Alergija na gluten

Alergija na gluten ali glutenska intoleranca je pojav, ki osebi z intoleranco do glutena močno ponagaja. Gluten se nahaja v pšenici in pekovskih, ter drugih izdelkih. Gre namreč za snov, ki omogoča, d