Lepi lasje

Lepi lasje

Lepi lasje so nam pomembni

Lepi lasje so načeloma kot lepa koža. Navzven preslikajo naše zdravstveno stanje in pokažejo drugim kako dobro skrbimo zase in za svoje telo. Lepi lasje pa niso pomembni zgolj ženskam, pač pa tudi moškim, ki vse pogosteje posegajo po kvalitetnih šamponih in si nemalokrat tudi barvajo sive lase.

A dejstvo je, da se lepota in izgled naših las ne nanašata samo na kozmetiko, ki jo uporabljamo pri njihovi negi. Zelo pomembno je tudi kako se prehranjujemo in da znamo nanje položiti tudi kaj naravnega, kar jim pomaga zasijati v polnem sijaju. Ko govorimo o hrani za lase, povejmo da je najboljša hrana za lepe in sijoče lasje tista, ki prihaja iz morja.

Morska hrana je odlična zanje, saj vsebuje potrebne maščobne kisline in druge koristne snovi zanje. Potem so tud še različni oreščki, pa jajca in tudi meso. Vsekakor pa vam bodo lasje zelo hvaležni, če boste pili dovolj vode in ostali hidrirani.

Lepi lasje in narava

Da bi nas krasili lepi lasje, si lahko pomagamo tudi na naraven način, kar doma. Obstaja kar nekaj različnih receptov za izjemno kvalitetne in hranilne maske za lase. Ena bolj priljubljenih je seveda tista z avokadom, jajcem in oljčnim oljem. Nekateri uporabljajo tudi med in prisegajo, da je to najboljši domači recept za visok sijaj zdravih las.

Priprava sploh ni zahtevna in lepi lasje bodo hitro postali vaš zaščitni znak. Zgolj izdolbete polovico avokada, pretlačite z vilico, umešate eno jajce in dodate slabih pet žličk oljčnega olja. Vse skupaj dobro premešate, da nastane gosta pasta, katero nato namažete na lase. Masko pustite delovati pol ure, še najbolje pa, da lase zavijete v polivinil, ali pod brisačo, saj bo toplota dobro delovala na celoten prosces.

Dodajmo, da ta maska za lase daje odlične rezultate še posebej na suhih in razcepljenih laseh, ne smemo pa se je posluževati prepogosto. Dovolj bo že enkrat, ali pa največ dvakrat na teden.

Lepi lasje ne poznajo prhljaja

Prhljaj in lepi lasje enostavno ne gredo skupaj. A prhljaju se včasih enostavno ne moremo izogniti, zato je potrebno zanj ustrezno poskrbeti. Tudi pretiranjo umivanje las škoduje, saj se lasje naravno zaščitijo s svojimi olji zaradi česar so na videz mastni. Ironično pa je, da bolj kot lase umivamo s šamponom, hitreje bodo postajali mastni.

Lepi lasje si ne zaslužijo prhljaja, in če se ta pojavi, pomeni da vam verjetno primanjkuje maščobnih kislin omega 3. Ta minus je sila lahko nadomestiti že s hrano, če pa niste ravno pristaš hrane z visoko vsebnostjo omenjenih maščobnih kislin, pa si lahko pomagate s prehranskimi dopolnili.

Proti prhljaju se lahko borite tudi z domačimi pripravki kot so;

– Kokosovo olje, ki je zelo vlažilno in deluje močno proti glivicam, ki so vir težav pri nastanku prhljaja.

– Jabolčni kis je prav tako odlično orožje proti glivicam. Pripravite si raztopino jabolčnega kisa z vodo v razmerju 1: 1 in nanesite na lase, ter pustite pol ure ter izperite z mlačno vodo.

Tagovi:

Više članaka

LCHF dieta

LCHF dieta

V svetu diet je tako, da je na voljo pravzaprav nešteto različnih diet, med katere pa sodi tudi LCHF dieta. LCHF dejansko pomeni Low Carb High Fat, ali po slovensko, malo ogljikovih ogljikovih hidrato

Alergija na gluten

Alergija na gluten

Alergija na gluten ali glutenska intoleranca je pojav, ki osebi z intoleranco do glutena močno ponagaja. Gluten se nahaja v pšenici in pekovskih, ter drugih izdelkih. Gre namreč za snov, ki omogoča, d