motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Očiščevalna dieta

Očiščevalna dieta

Veste kaj je očiščevalna dieta?

Tempo življenja nas redno sili v to, da ne živimo tako zdravo kot bi si to želeli. Preskakujemo obroke, jemo hitro hrano in posegamo po pijači iz avtomatov, ker se nam ne da skuhati okusnega čaja in ga denimo ohladiti v hladilniku. Vse skupaj pa vodi v težave in takrat pride prav očiščevalna dieta.

Kopičijo se odvečni kilogrami, poslabša pa se tudi naše splošno počutje. Kaj hitro nam prične zmanjkovati energije že za tiste najbolj osnovne reči v življenju. Omenili smo že, da nam lahko pomaga očiščevalna dieta, v nadaljevanju pa bomo razložili tudi kaj to sploh je.

Bistvo očiščevalne diete je, da se po dolgi in naporni zimi rešimo nakopučenih strupov v telesu. Ne gre zgolj za napačno prehranjevanje, pač pa tudi nekoliko manj fizične akcije, kar ima na koncu za posledico zakisanost naših organov in telesa na sploh. Z očuščevalno dieto pomagamo našemu telesu in celicam do hitrejše, ter boljše regeneracije.

Katero hrano nalaga očiščevalna dieta?

Kot ste morda razprali že iz samega pojma “očiščevalna dieta“, je jasno, da kaj pretirano veliko hrane ne bo na meniju. Tista ki pa bo, pa bo poskrbela za to, da se boste kmalu znova počutili bolje. Pred seboj boste kak teden imeli veliko zelenih smoothijev in sveže zelenjave ter sadja na sploh.

Očiščevalna dieta je tudi precej “čista” dieta. Tudi z vodo boste precej zalivali svoje telo in mu tako pomagali, da pride nazaj v pravo formo. Zavedati se je treba, da nekatere očiščevalne diete zvenijo tudi precej bolj strašno. Razstrupljanje telesa nekateri opravijo s pripravki, ki iz njihovega črevesja poženejo vso nesnago in pri tem uporabijo grenko sol. V resnici ne gre za pretirano prijetno izkušnjo, a rezultat odtehta svoje.

Kar je bistvenega pri tako imenovanem očiščenju pa je, da se zavedate tudi duševnega očiščenja. S tem ko boste v telo vnašali zdravo hrano in skrbeli, da se povrne na izhodiščno točko, boste poskrbeli tudi za svoj um.

Očiščevalna dieta naj bo premišljena

Očiščevalna dieta ni nekaj česar bi se morali oklepati do konca življenja. Gre za dieto, ki povzroči hipno izboljšanje stanja našega telesa, a z njo ne gre pretiravati. Kakorkoli obrnemo, naše telo potrebuje veliko različnih vitaminov, mineralov, a tudi maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin.

Pomembno je, da jih konzumiramo v količinah, ki so primerne za našo starost in glede na dnevne potrebe. Ko bo očiščevalna dieta enkrat za vami, boste znova lahko jedli vse po vrsti. A tokrat bodite pri tem bolj premišljeni in jejte zdravo. Vsekakor ne pozabite jesti večkrat po malo.

Mislite na sveže sezonsko sadje in zelenjavo, bel kruh, moko in sladkor pa zamenjajte z alternativnimi izdelki. Denimo pirin kruh, pirina moka in rjavi sladkor. Slednjega pa tako ali tako čim manj. Sladite lahko tudi z nadvse zdravim medom, kruh pa lahko zamenjajo drugi polnovredni izdelki. Spoštujte svoje telo in sebe, kajti na voljo imate le eno. Ostanite zdravi!

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Lepi lasje

Lepi lasje

Lepi lasje so načeloma kot lepa koža. Navzven preslikajo naše zdravstveno stanje in pokažejo drugim kako dobro skrbimo zase in za svoje telo. Lepi lasje pa niso pomembni zgolj ženskam, pač pa tudi moš

LCHF dieta

LCHF dieta

V svetu diet je tako, da je na voljo pravzaprav nešteto različnih diet, med katere pa sodi tudi LCHF dieta. LCHF dejansko pomeni Low Carb High Fat, ali po slovensko, malo ogljikovih ogljikovih hidrato