Ali lahko človek živi na drugih planetih

Ali lahko človek živi na drugih planetih

Preverimo ali lahko človek živi na drugih planetih

Radovednost nas že od nekdaj žene, da razmišljamo o rečeh, ki so nam nedosegljive. Zanima nas kaj je globoko pod morjem, kaj se dogaja v vesolju, kot tudi to ali lahko človek živi na drugih planetih. Še nedolgo nazaj smo menili, da obstaja zgolj nekaj planetov, danes pa vemo, da jih je nešteto.

Praktično vsak dan odkrijejo kakšnega novega in tako bo vse dokler bo napredovala tehnologija in bomo lahko videli dlje. Ampak ali lahko človek živi na drugih planetih? Ta hip lahko rečemo, da morda. Vsekakor v širnem vesolju obstajajo tudi planeti, ki so po sestavi podobni našemu, a za bivanje človeka na njem, mora biti izpolnjenih nekaj pogojev.

Ni dovolj le, da je planet kamnit in ima primerno gravitacijo. Človek za svoje preživetje nujno potrebuje še sonce, zrak bogat s kisikom in vodo. Brez tega enostavno ne gre, a ni povsem rečeno, da bi moral določen planet vsebovati vse našteto. Nekaj lahko postori tudi znanost.

Ali lahko človek živi na drugih planetih je odvisno od več pogojev

To ali lahko človek živi na drugih planetih ali ne, je bolj ali manj jasno. Seveda lahko, če najprej lahko sploh pride do tja, nato pa tam tudi uredi vse potrebno za svoje preživetje. Znanost nam danes že omogoča pridobivanje kisika kot tudi vode, a morajo biti tudi za to izpolnjeni določeni pogoji. Tako na primer je Nasa prav sedaj v fazi, ko načrtuje stalno lunarno postajo.

Na njej naj bi se postavilo bazo, ki bo astronavtom omogočala življenje in delo, kar pa naj bi bila nekoč zgolj vmesna postaja za polet proti Marsu in drugim oddaljenim planetom. Po zaslugi več izstrelitev in uspešnih pristankov sond na Marsu, je danes znano ali lahko človek živi na drugih planetih.

Še posebej, ko govorimo o Marsu je jasno, da je ta precej bolje raziskan kot katerikoli drugi planet. Zakaj nas tako zelo zelo privlači prav rdeči planet pa je skrivnost s katero se bomo še nekaj časa ubadali.

Ali lahko človek živi na drugih planetih? na nekaterih zagotovo!

Tako je. Če se sprašujemo ali lahko človek živi na drugih planetih, je najboljši odgovor, da v širnem vesolju na nekaterih vsekakor. Kljub temu, da danes še ne moremo z gotovostjo trditi, da smo takšen planet odkrili, pa se znanstveniki in raziskovalci vesolja na vse kriplje trudijo odkriti drugo Zemljo.

Tako so to misijo poimenovali prav zato, ker si želijo najti planet, ki bi bil tako zelo podoben našemu, da bi tam lahko obstajalo življenje. In ali ne bi bila to največja senzacija in največje odkritje v človeški zgodovini? Ko bi potrdili, da inteligentno življenje obstaja tudi na drugih planetih. Še dvomite ali lahko človek živi na drugih planetih?

Dvom je vsekakor na mestu, saj to, da bi na drugem planetu odkrili življenje, še ne pomeni, da bi tam lahko živeli tudi ljudje. Nekje drugje bi se lahko življenje razvilo v popolnoma drugačnih in za nas toksičnih in nemogočih razmerah. A nikoli ne reci nikoli.

Tagovi:

Više članaka

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Ko govorimo o velikih ljudeh tega sveta, izumiteljih, vizionarjih in mislecih, nikakor ne moremo mimo imena Nikola Tesla. Gre za znastvenika, ki je bil rojen na območju naše nekdanje skupne države (si

Največji geniji znanosti

Največji geniji znanosti

Tokrat smo se vprašali kateri so tisti največji geniji znanosti in priznati je potrebno, da izbor še zdaleč ni bil enostaven. Tovrstnih genijev je naša zgodovina dala kar nekaj, smo pa za vas izbrskal

Kako je nastalo vesolje

Kako je nastalo vesolje

Že od kar se človek zaveda sebe in okolice, se sprašuje o tem kako je kaj nastalo in zakaj. Ko smo ljudje enkrat ugotovili, da naš planet ni ploščat, pač pa kamnita krogla, ki se vrti v neskončnem črn