Kako do boljše kondicije

Kako do boljše kondicije

Se sprašujete kako do boljše kondicije?

Živimo v času, ko nam ogromno pomeni, da imamo delo in urejene družinske razmere, zato se ženemo preko vseh meja normalnega, ob tem pa pozabimo nase in na svoje potrebe. Prav skrb za telo je prva, ki odločilno vpliva na to kakšnega zdravja bomo. V prvi vrsti se je seveda potrebno vprašati kako do boljše kondicije, potem pa narediti ustrezen načrt in se ga tudi držati.

Tokrat smo za vas pripravili nekaj zanimivih nasvetov okrog tega kako do boljše kondicije. Dejstvo je, da prav telesna pripravljenost priča o tem kako zdrav je posameznik. Nekdo, ki ure in ure presedi za računalnikom je vsekakor kandidat za to, da je njegova telesna pripravljenost slaba.

Osem urno delo v sedečem položaju marsikomu vzbuja slabo vest, a žal ne do sebe pač pa v smislu, kaj si o njih mislijo drugi. Da namreč itak nič ne delajo, saj samo sedijo, kar pa ne bi moglo biti dlje od resnice.

Kako do boljše kondicije ne da bi trpeli?

Čeprav načeloma vsi vemo kako do boljše kondicije, pa marsikomu pretirani treningi ne dišijo. Kljub temu pa je potrebno povedati, da se boljše telesne pripravljenosti ne pridobi samo v telovadnici ali fitnesu, pač pa lahko zanjo vsak sam poskrbi tudi doma.

Če se sprašujete kako do boljše kondicije kar v domačem okolju, potem se najprej vprašajte kolikokrat na dan telovadite. Nič? Težava številka 1! In to ne pomeni, da boste morali sedaj sila trpeti, le vzeti si morate dobrih 20 minut zase in izvesti vaje kakršne smo počeli že v šoli.

Omejite se na kratke serije, saj vam bodo daljše na začetku bolj škodile kot koristile. Torej, deset počepov, 10 sklec, raztegovanje rok in nog, hrbtenice, pa denimo 10 poskokov na mestu. Iz dneva v dan bo šlo lažje in hitreje, nakar boste sami začutili, da potrebujete več. Takrat se lahko posvetujete tudi s kakšnim strokovnjakom, ki vam bo pripravil serijo vaj za izboljšanje telesne pripravljenosti.

Kako do boljše kondicije zunaj?

Če se sprašujete kako do boljše kondicije zunaj, lahko rečemo, da precej podobno kot doma. Pojdite na sprehod, lotite se hitre hoje (vsaj 20 minut), ko se vam bo po nekaj dneh zdelo prelahko, pa podaljšajte ali pričnite z rahlim tekom. Tudi tek kasneje stopnjujete, oziroma prilagajate težavnost poti po kateri hodite.

Ravnino zamenjajte z rahlim vzponom, kasneje osvojite kakšen hrib in kmalu boste čutili, da je vaše srce močnejše, enako kot bo močnejše tudi vaše telo. Postopoma se lahko nato pričnete ukvarjati tudi s kakšnim športom. A kako do boljše kondicije, če niste popolni začetnik? Seveda se tudi tisti, ki so v osnovi že nekoliko bolje pripravljeni sprašujejo, kako dvigniti svojo telesno pripravljenost.

Najboljši nasvet bi bil, pod vodstvom izkušene osebe kot je denimo osebni trener. Pa naj bo to fitnes, ali pa tek. Vsekakor pa z rednim udejstvovanjem pri rekreaciji in tako, da redno skrbite za ustrezno potenciranje obremenitev telesa.

Tagovi:

Više članaka

Zakaj je šport zdrav

Zakaj je šport zdrav

Zakaj je šport zdrav niti ne bi smelo biti vprašanje. O tem nas učijo že v šoli in o tem se skozi življenje prepričamo tudi sami. Oseba, ki se dovolj ne giblje, oziroma se ne ukvarja z nobenim športom

Nogometna žoga

Nogometna žoga

Danes nam je povsem samoumevno, da gremo v športno trgovino in si kupimo kakšnega od športnih rekvizitov, kakršna je tudi nogometna žoga. Ampak ali veste kakšen je njen začetek, kako je nastala in iz

Šport za zdravje

Šport za zdravje

Rek šport za zdravje je z nami že od rane mladosti. O tem so nas poučevali starši, pa tudi kasneje v šoli. Danes pa se tega zavedamo tudi sami, saj človek, ki se ukvarja s športom živi bolje in bolj z