Zakaj je šport zdrav

Zakaj je šport zdrav

Se sprašujte zakaj je šport zdrav?

Zakaj je šport zdrav niti ne bi smelo biti vprašanje. O tem nas učijo že v šoli in o tem se skozi življenje prepričamo tudi sami. Oseba, ki se dovolj ne giblje, oziroma se ne ukvarja z nobenim športom za rekreacijo ima lahko precej več zdravstvenih težav, kot tisti ki se. Za začetek omenimo kopičenje odvečnih kilogramov, ki sčasoma vodijo v različne bolezni od diabetesa, do povišanega krvnega tlaka in srčno žilnih bolezni.

Tako ni vprašanje zakaj je šport zdrav, ampak zakaj se ljudje ne bi ukvarjali z njim. Gre za obliko sprostitve, ki je hkrati zabavna in dobra tako za naše telo kot duha. Človek, ki se ukvarja s športom je že na pogled videti bolj zadovoljen, vesel in ima več energije.

Ne glede na to s katerim športom se ukvarjamo, pa naj gre za tek, kolesarjenje, tenis, ali pa denimo hojo v hribe. Slednje ne spada v rubriko šport, je pa vsekakor še kako koristno.

Preverimo zakaj je šport zdrav

Če pogledamo še malce bolj podrobno zakaj je šport zdrav, bomo ugotovili, da zmanjšuje nastanek različnih težav od bolezni, pa vse do fizičnih problemov, ki pestijo sodobnega človeka. Ta vse preveč sedi na zadnji plati pred računalnikom in se niti ne zaveda svoje nenaravne drže. Sčasoma določene mišice oslabijo in ne zmorejo več držati pokonci naše glave, kar pa vpliva na celotno telo.

Najbolj na udaru je seveda hrbtenica, od nje pa se bolečine in težave razširijo po celotnem telesu. Če se še vedno sprašujete zakaj je šport zdrav, ste vsekakor vsaj pomislili, da se vam svita. Ko se človek ukvarja s športom napreza mišice za katere morda niti ne ve da obstajajo.

Če je športno udejstvovanje redno pa to pomeni, da se bodo ojačale in bodo sposobne prenašati bremena za katera so v resnici tudi namenjene. Nič več nepravilne drže in nič več skelečih občutkov ter bolečin v križu in drugje po telesu.

Zdaj vemo zakaj je šport zdrav

Seveda zdaj vemo zakaj je šport zdrav, je pa dober tudi za našo splošno telesno pripravljenost. Se kdaj vprašate zakaj ste tako zadihani ko hodite po stopnicah, ali pa zakaj vas bolijo noge, ko pa ste prejšnji dan zgolj malce brcali žogo s svojim sinom? Niste v najboljši fizični kondiciji.

In če takšne spremembe občutite že po nekaj malega gibanja, potem je to vsekakor alarm, da si vzamete čas in se nehate spraševati zakaj je šport zdrav, ampak se ga tudi lotite. Skočite na kolo in prevozite nekaj kilometrov vsak dan.

Pojdite na dolg sprehod, dogovorite se za partijo tenisa, ali pa vsaj 20 minut telovadite doma. Pa kar vsak dan. Nič hudega, če vas bo naslednji dan kje malce zategovalo. Primerno se ogrejte, da bolečina popusti in opravite s serijo vaj, ali pa s tekom. Kaj hitro boste opazili, da se vaša fizična pripravljenost izboljšuje in ne bo minilo dolgo, ko si boste nenadoma želeli le še več.

Tagovi:

Više članaka

Kako do boljše kondicije

Kako do boljše kondicije

Živimo v času, ko nam ogromno pomeni, da imamo delo in urejene družinske razmere, zato se ženemo preko vseh meja normalnega, ob tem pa pozabimo nase in na svoje potrebe. Prav skrb za telo je prva, ki

Nogometna žoga

Nogometna žoga

Danes nam je povsem samoumevno, da gremo v športno trgovino in si kupimo kakšnega od športnih rekvizitov, kakršna je tudi nogometna žoga. Ampak ali veste kakšen je njen začetek, kako je nastala in iz

Šport za zdravje

Šport za zdravje

Rek šport za zdravje je z nami že od rane mladosti. O tem so nas poučevali starši, pa tudi kasneje v šoli. Danes pa se tega zavedamo tudi sami, saj človek, ki se ukvarja s športom živi bolje in bolj z