Kako je nastalo življenje

Kako je nastalo življenje

Poglejmo kako je nastalo življenje

V resnici je tako, da nam sodobna znanost še danes ne more 100% zagotoviti tega kako je nastalo življenje. Seveda boste nekateri rekli, da je vse jasno in je življenje ustvaril bog, a gledano s stališča znanosti, so te reči nekoliko bolj zapletene. Kar pa seveda nikakor ne pomeni, da življenja ni ustvaril bog. Pa poglejmo kaj naša znanost poreče na to kako je nastalo življenje.

Že v šoli so nas učili, da se je vse skupaj pričelo z velikim pokom. Zanimivo, da se s to teorijo do neke mere strinja celo cerkev, saj meni, da se je vesolje in s tem življenje pričelo na neki točki božanskega navdiha, kateremu lahko rečemo tudi veliki pok.

A življenje je seveda nastalo mnogo kasneje, ko se je naš planet že nekaj časa vrtel okoli sonca in so pričele rasti rastline, ter se kasneje razvile tudi različne oblike življenja. Ampak, kdo je življenje zasejal? Iz nič menda ne zraste nič.

Kako je nastalo življenje če ni bil nihče prvi?

Ljudje smo izjemno radovedna bitja in veliko sprašujemo. Žal pa na svoja premnoga vprašanja nikoli ne najdemo pravega odgovora. Tudi vprašanje o tem kako je nastalo življenje sodi med neodgovorjena. Pisec tega članka, se večkrat sprašujem, ali nas nemara pri tem ne omejuje naše priučeno razmišljanje, da se v neki točki vse prične in v drugi konča.

Zavedati se moramo, da smo ljudje tisti, ki smo izumili čas. Vesolje tega namena ni imelo in bog verjetno tudi ne. Življenje smo prilagodili svojim potrebam in začrtali neke smernice v izobraževanju, ki dejansko zatrejo svobodnega duha, da bi lahko poiskal odgovor na vprašanje kakršno je kako je nastalo življenje.

Morda pa prav zaradi kalupa prejetega znanja, ki ga nosimo v sebi, nismo sposobni pogledati izven meja običajnega in priučenega. Skoraj zagotovo rešitve ležijo pred našim nosom, a jih ne bomo sposobni videti vse dokler se ne bo pojavil nekdo, ki bo vse skupaj pogledal iz povsem drugačne perspektive.

Kako je nastalo življenje oziroma ali je bilo prej jajce ali kokoš?

Zagotovo se spomnite precej zabavnega vprašanja na katero ni moč dokončno odgovoriti. Kako je nastalo življenje, lahko podkrepimo še z vprašanjem kure in jajca. Kaj je bilo prej. Seveda jajce, boste rekli, sicer se piščanček ne bi mogel izvaliti iz njega. Ampak potemtakem, kdo pa je jajce prinesel na ta svet? In takole v neskončnost.

Prav zato morda velja razmisliti, da ni nujno, da vedno imamo nek začetek in konec. Morda pa se neke reči enostavno zgodijo. Odgovor na vprašanje kako je nastalo življenje, potem kar naenkrat postane bolj realen. Pač, zgodilo se je. Nihče ga ni prinesel, ali zasejal.

Sile vesolja, ki so nam tako zelo nerazumljive so poskrbele za to. A dejstvo ostaja. Kar vemo, vemo. Sodobna znanost je povedala svoje in se trudi raziskovati naprej. Brez dvoma pa bo nekoč napočil dan, ko bo nekdo z gotovostjo lahko zatrdil kako se je v resnici vse skupaj pričelo. Ali pač?

Tagovi:

Više članaka

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Ko govorimo o velikih ljudeh tega sveta, izumiteljih, vizionarjih in mislecih, nikakor ne moremo mimo imena Nikola Tesla. Gre za znastvenika, ki je bil rojen na območju naše nekdanje skupne države (si

Največji geniji znanosti

Največji geniji znanosti

Tokrat smo se vprašali kateri so tisti največji geniji znanosti in priznati je potrebno, da izbor še zdaleč ni bil enostaven. Tovrstnih genijev je naša zgodovina dala kar nekaj, smo pa za vas izbrskal

Kako je nastalo vesolje

Kako je nastalo vesolje

Že od kar se človek zaveda sebe in okolice, se sprašuje o tem kako je kaj nastalo in zakaj. Ko smo ljudje enkrat ugotovili, da naš planet ni ploščat, pač pa kamnita krogla, ki se vrti v neskončnem črn