Zakaj igrati tenis

Zakaj igrati tenis

Se sprašujete zakaj igrati tenis?

Ljudje smo bitja, ki po naravi potrebujejo gibanje za dobro počutje. Nekateri v svojih službah opravljajo veliko fizičnega dela, drugi malo manj, spet tretji praktično nič. Če k temu dodamo še “nič” telovadbe ali kakšne rekreacije, hitro pridemo do odvečnih kilogramov in slabega počutja. Se še vedno sprašujete zakaj igrati tenis?

Tenis je izjemno lep šport, ki je dober za izboljšanje telesne pripravljenosti in ga lahko igramo skozi celo leto. Od aprila ali maja, pa tja do oktobra ga je moč igrati zunaj, v zimskem času pa na notranjih igriščih. Razlog zakaj igrati tenis pa tiči tudi v družabnem delu življenja.

Na tenis se odpravimo z najboljšim prijateljem ali partnerjem. Na ta način pride tudi do sproščene komunikacije in nekaj dodatne psihološke razbremenitve. Pri tenisu se ni potrebno gnati do nezavesti. Glede na vašo telesno pripravljenost gre lahko zgolj za izmenjavo udarcev, kasneje pa tudi za nekaj več dinamike in tekmovalnega naboja.

Zakaj igrati tenis? Ker je primeren za vse!

Tako je! Če se še kdo sprašuje zakaj igrati tenis, lahko rečemo da zato, ker ga lahko igrajo tako mladi kot tisti nekoliko starejši. Po svojih zmožnostih seveda. Tudi teniških klubov je na voljo kar nekaj. Tam se lahko za sorazmerno nizko vsoto včlanite v klub in s tem pridobite prednost izbire igrišča, cenejše ure, prav tako pa lahko sodelujete v lokalnih ligah in se udeležite kakšnega piknika.

Torej, zakaj igrati tenis? Tenis je odličen šport za rekreacijo. Lige ki se na ta način igrajo so razdeljene po starostnih kategorijah, zato boste vedno stali nasproti nekomu, ki vam je kompatibilen. Čeprav je treba povedati, da so še posebej sladke tiste zmage, ko starejši užene mlajšega, kar sploh ni nobena redkost.

Po končani partiji sledi prha in navadno zelo prijetno druženje v senci ob hladni pijači. Poleg boljše telesne pripravljenosti boste tako deležni še socializacije in psihološke razbremenitve od vsakdanjega stresa, ki je dandanes vseprisoten v naši družbi.

Zakaj igrati tenis? Ker je poceni!

Rekli smo že, da je tenis odličen za naše zdravje in socializacijo, dodajmo pa še, da vam ukvarjanje s tem športom ne bo pretirano izpraznilo denarnice. Če se sprašujete zakaj igrati tenis, potem morda še nimate opreme in bomo nekaj malega povedali še o tem. Potrebovali boste seveda teniški lopar, ki pa vas bo stal kakšnega stotaka ali dva. Govorimo o povsem spodobni kvaliteti.

Potem boste potrebovali nekaj majic in kratkih hlačk, ter nogavic za kar prav tako ne boste odšteli gore denarja in se ne boste več spraševali zakaj igrati tenis ampak zakaj ne. Še en izjemno pomemben del teniške opreme pa so seveda teniški copati. Pri teh ne velja gledati preveč na ceno, ker bo ključno, da vas bodo udobno podpirali pri vseh gibih na teniškem igrišču in nudili oporo ter stabilnost.

Tenis je brezkontakten šport kar pomeni, da vas ne bo skrbel morebiten nalet nasprotnika, ali poškodba po tej plati, morate pa paziti na to, da bodo vaši copati poskrbeli za vaše gležnje, kvalitetni podplati pa tudi za kolena in hrbtenico.

Tagovi:

Više članaka

Zakaj je šport zdrav

Zakaj je šport zdrav

Zakaj je šport zdrav niti ne bi smelo biti vprašanje. O tem nas učijo že v šoli in o tem se skozi življenje prepričamo tudi sami. Oseba, ki se dovolj ne giblje, oziroma se ne ukvarja z nobenim športom

Kako do boljše kondicije

Kako do boljše kondicije

Živimo v času, ko nam ogromno pomeni, da imamo delo in urejene družinske razmere, zato se ženemo preko vseh meja normalnega, ob tem pa pozabimo nase in na svoje potrebe. Prav skrb za telo je prva, ki

Nogometna žoga

Nogometna žoga

Danes nam je povsem samoumevno, da gremo v športno trgovino in si kupimo kakšnega od športnih rekvizitov, kakršna je tudi nogometna žoga. Ampak ali veste kakšen je njen začetek, kako je nastala in iz